FAQ Ocean Lava Mamaia

In aceasta pagina veti gasi raspunsul la cateva intrebari importante despre competitia din 24 iunie. Pagina va fi actualizata constant pentru ca voi sa aveti la indemana toate informatiile de baza inainte de marea cursa.

1. Timpii limita la BRAVE si HERO

Am revizuit timpii limita si am luat decizia sa pastram doar un singur timp limita la terminarea probei de bicicleta, astfel ca timpii limita vor fi:

 • 3h, 50 min pentru BRAVE (ora 12:00)
 • 5h, 30 min pentru HERO (ora 13:30)

Timpii limita totali:

 • 4h, 30min BRAVE
 • 8h, 30min HERO

Mai exact, acest lucru inseamna o medie de aproximativ 3min, 40sec/100m la proba de inot si un pic peste 20km/h la proba de bicicleta.

2. Traseu bicicleta si alergare

Bucla traseului de bicicleta are 20km si se va parcurge de 4,5 ori pentru HERO (90km) si de 3 ori pentru BRAVE (60km).

Bucla traseului de alergare va avea 2.6km si va fi parcursa de 8 ori pentru HERO (21km) si de 3 ori pentru BRAVE (7,8km).

3. Punctul de hidratare de la bicicleta va avea revitalizare solida (banane si produse PowerBar) si isotonic si apa in bidon PowerBar, dar si sticle cu apa la 500ml de la Dorna.

4. Motivele pentru care depunerea bicicletei in zona de tranzitie se face DOAR vineri, 23 iunie

 • deoarece startul va fi foarte devreme, asadar nu este timp suficient pentru a verifica si depune peste 300 biciclete in zona de tranzitie in dimineata cursei;
 • totodata, ne dorim sa evitam agitatia si aglomeratia care s-ar crea tocmai datorita acestui fapt;
 • este o practica comuna in competitiile din circuitul Ironman si Challenge;
 • este o recomandare din partea Ocean Lava Planet;
 • in dimineata cursei se poate depune echipamentul de alergare, se poate verifica echipamentul existent (bicicleta, nutritie etc);
 • zona de tranzitie va fi imprejmuita cu gard de 2 metri, iar siguranta va fi asigurata atat de o firma de paza, cat si staff din partea organizatorilor;
 • in caz de vreme nefavorabila, bicicletele vor fi acoperite;
 • bicicleta poate fi depusa vineri si de o alta persoana pe baza numarului de concurs.

5. Zona de tranzitie

Distanta de la iesirea din apa, de la proba de inot, pana in zona de tranzitie este de 300m. Zona de tranzitie va fi amenajata in parcarea Primariei din fata Hotelului Rex (de pe partea cu marea).

Aici puteti vedea cu exactitate unde va fi amplasata zona de tranzitie:

6. Detalii trafic 

Proba de bicicleta se va desfasura pe doua benzi auto, iar culoarul va fi securizat de ambele parti pe intreaga lungime cu gard/banda. Asadar, pe aceste doua benzi traficul va fi oprit.

7. Info neopren

Decizia legata de utilizarea neoprenului se va face in functie de regulamentul competitional ITU:

Daca temperatura apei are peste 22 (pentru BRAVE) sau 24,6 grade (pentru HERO) este interzisa folosirea neoprenului, iar daca va fi sub 16 grade este obligatorie folosirea neoprenului. Temperatura apei in 21 iunie este 20.5 grade si estimam ca pana in ziua concursului nu va creste cu mai mult de un grad. Astfel ca, in acest moment neoprenul este permis, dar decizia finala se va lua cu 1 ora inainte de start.

8. Pentru ca am primit aceasta intrebare – Ce tip de bicicleta este permis la Ocean Lava Romania 2017? – va raspundem si aici ca puteti participa cu orice tip de bicicleta. Recomandam sa nu folositi MTB-ul intrucat fiind o cursa lunga ce presupune un efort sustinut, o sa va fie greu sa terminati in timpul limita proba de bicicleta. MTB-ul o sa va incetineasca foarte mult.

9. Casca de inot oficiala (primita de la organizatori in kitul de concurs) este obligatorie. Nu se accepta alte casca de inot decat cea personalizata.

10. HERO Party

Pentru ca ne dorim sa ii sarbatorim si sa le apreciem efortul, organizam o super petrecere dedicata participantilor la proba HERO din cadrul Ocean Lava Romania, 24 iunie 2017. Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 20.30, la Restaurant Le Premier Constanta. Mai multe detalii AICI.